Նկարագրություն
FA 31,4–37,9 մմ, D5 38–47 մմ, D3 52–63 մմ։ Մեջքի մորթին երկար է և մուգ՝ վառ ոսկեգույն ծայրերով, որովայնը սպիտակ (երիտասարդները ավելի միատոն դարչնավուն կամ մուգ մոխրագույն են)։ Տրագուսի առջևի եզրի երկարությունը մոտավորապես հավասար է դրա առավելագույն լայնությանը, տրագուսի արտաքին եզրի հիմքում երբեմն կա երկու ատամիկ։ Առնանդամը փոքր է՝ ուղիղ անկյան տակ բնորոշ ծռվածքով։ Վերին ժանիքը և երկրորդ վերին նախասեղանատամը (P4) հպվում են (Dietz, von Helversen, 2004, էջ 32)։ Գանգի կոնդիլոբազալ երկարությունը 12,3–14,2 մմ, այտային լայնությունը՝ 8,3–9,6 մմ, վերին ատամնաշարը՝ 4,3–5,2 մմ, FA 31–40 մմ (Кузякин, 1950, էջ 362)։
Բազմացում
Ըստ Myhrvold et al. (2015) տվյալների՝ ձագերի միջին թիվը մեկ ծննդաբերությունում՝ 2, տարեկան ծնունդների թիվը՝ 1, կաթով կերակրումը՝ մոտ 52 օր։
Ընդհանուր արեալ
Արեալը (ըստ MDD v2.5) ընդգրկում է Հարավային Եվրոպան, Հյուսիսային Աֆրիկան, Կանարյան և Կաբո Վերդե կղզիները, Առաջավոր և Միջին Ասիան, Մոնղոլիան և Չինաստանը։ MDD v2.5-ում Հայաստանը նշված է «?» նշանով։
Տարածում Հայաստանում
GBIF-ում գրառումներ կան Ջերմուկից (WAB-Net, 2021), Արենի-1 քարանձավից (WAB-Net, 2019) և Սիսիան–Քաջարան ճանապարհի հետազոտությունից (2021)։ Ներառված է EUROBATS-ի Հայաստանի տեսակների ցանկում։
Պահպանության կարգավիճակ
ՀՀ Կարմիր գրքում (2010) գրանցված չէ։ IUCN՝ LC (ըստ MDD v2.5)։