Նկարագրություն
FA 39,2–45,6 մմ, D5 43–51 մմ, D3 70–78 մմ։ Ականջի ներսի հիմնային մասը և ականջը բերանի հետ միացնող մաշկային ծալքը հաճախ ավելի բաց են, քան ականջի մնացած մասը (Dietz, von Helversen, 2004, էջ 60)։ Գանգի կոնդիլոբազալ երկարությունը 15,2–16,1 մմ, այտային լայնությունը՝ 10,2–10,7 մմ, վերին ատամնաշարը՝ 5,8–6,3 մմ, FA 42,5–46 մմ (Кузякин, 1950, էջ 319–320)։
Ապրելավայր
Տաք սեզոնում հայտնաբերվել է բացառապես լայնատերև ծառերի (լորենի, կաղնի, տանձենի, թխկի) փչակներում, այդ թվում՝ Կովկասում (Կուսարի)։ Կերակրվելու դուրս է թռչում շատ վաղ՝ մայրամուտից անմիջապես հետո։ Թռիչքն արագ է, որսում է բարձր՝ բացատների, անտառեզրերի և անտառի սաղարթի վրա (Кузякин, 1950, էջ 322–323)։
Բազմացում
Գարնանը ապրում է խառը փոքր խմբերով, ամռան սկզբին հղի էգերը հավաքվում են 20–40 առանձնյակից բաղկացած գաղութներում, իսկ արուներն ապրում են առանձին (Кузякин, 1950, էջ 322–323)։ Ըստ Myhrvold et al. (2015) տվյալների՝ ձագերի միջին թիվը մեկ ծննդաբերությունում՝ 1,5, տարեկան ծնունդների թիվը՝ 1, կյանքի առավելագույն հայտնի տևողությունը՝ 16 տարի։
Ընդհանուր արեալ
Արեալը (ըստ MDD v2.5) ընդգրկում է Եվրոպան, Հյուսիսային Աֆրիկան, Մադեյրան և Կանարյան կղզիները, Առաջավոր Ասիան՝ մինչև Հնդկաստան։
Տարածում Հայաստանում
Ներառված է EUROBATS-ի և MDD v2.5-ի Հայաստանի ցանկերում։ GBIF-ում Հայաստանից գրառումներ չկան։։
Պահպանության կարգավիճակ
ՀՀ Կարմիր գրքում (2010) գրանցված չէ։ IUCN՝ LC (ըստ MDD v2.5)։